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1. 흑차는 살균 및 항염 효과가 있습니다.
흑차 찻물 색상의 주성분은 테아플라빈과 테아루비긴입니다. 연구에 따르면 테아플라빈은 효과적인 자유 라디칼 제거제 및 항산화제일 뿐만 아니라 바실러스 보툴리눔, 장내 세균, 황색포도상구균, 캡슐화된 간균 및 바실러스 세레우스에 대한 명백한 항균 효과가 있습니다. 또한, 테아플라빈은 인플루엔자 바이러스의 침입 및 로타 바이러스 및 엔테로 바이러스에 의한 감염에 대한 특정 억제 효과가 있습니다.
2. 흑차는 혈압을 낮추는 효과가 있습니다.
차가 혈압을 낮추는 효과는 오랫동안 보고되어 왔습니다. 최근 일본은 차의 독특한 아미노산 테아닌이 도파민 성 뉴런을 활성화시켜 혈압 상승을 억제할 수 있다고 보고했습니다. 여기에서 차의 카페인과 카테킨이 혈관벽을 느슨하게 하고 혈관의 유효 직경을 증가시키며 혈관 확장을 통해 혈압을 낮출 수 있음도 밝혀졌습니다. 중국의 Lou Fuqing 등은 차 색소가 상당한 항응고 작용을 하고 섬유소 용해를 촉진하며 혈소판 부착 및 응집을 방지하고 동맥 평활근 세포 증식을 억제하며 고지방 동물의 혈청에서 중성지방 및 저밀도 지단백질을 현저히 감소시키고 혈청 내 고밀도 지단백질을 개선하며 ACE 효소 및 항고혈압 효과에 상당한 억제 효과가 있음을 발견했습니다.
3. 흑차는 항산화, 노화 방지, 장수 효과가 있습니다.
노화의 자유 라디칼 이론은 정상적인 생리적 조건에서 인체의 자유 라디칼이 지속적으로 생성되고 제거되며 평형 상태에 있다고 믿습니다. 흑차는 카테킨, 차 색소, 플라보노이드, 비타민 C, 비타민 E, 비타민 D, 모노카로틴 등과 같은 항산화 물질이 풍부합니다. 그뿐만 아니라 흑차에 있는 아연, 망간, 구리(SOD의 구성 원소) 및 셀레늄(GSHPX의 구성 원소), 카테킨, 테아플라빈, 테아닌 및 차 다당류, 복합 플라보노이드는 자유 라디칼을 제거하는 기능이 있으므로 항산화 및 세포 노화 지연 효과가 있습니다.
4. 흑차는 소화를 돕고 기름기를 없애고 위장의 활동을 부드럽게 합니다.
흑차의 비타민, 아미노산, 인지질 등은 인간의 소화를 돕고 지방 대사를 조절하며 위액 분비를 개선하여 식욕을 증가시키고 소화를 돕습니다. 일본 학자들은 과학적 테스트를 통해 흑차가 기름기 제거에 같은 강력한 기능을 가지고 있음을 입증하기도 했습니다.
중국 북서부의 소수 민족의 주식은 소고기, 양고기, 치즈이기 때문에 "하루 동안 차가 없는 것보다 3일 동안 음식을 먹지 않는 것이 낫다"는 말이 있는데, 이것은 흑차의 고기의 기름기와 잡내를 제거할 수 있는 효과와 많은 관련이 있습니다.
또한 흑차는 장내 미생물 환경을 개선할 수 있으며 위장릐 활동을 부드럽게 하는 기능이 있습니다. 중국인들은 팽만감, 이질을 치료하고 음식을 섭취하지 않기 위해 오래된 흑차를 사용하는 전통을 가지고 있습니다.
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5. 흑차는 이뇨 및 해독, 담배 및 알코올 독성 감소 효과가 있습니다.
흑차는 이뇨를 도울 수 있을 뿐만 아니라 알코올 독을 없애고 완화시키는 데 도움이 됩니다. 또한 흑차의 차 폴리페놀은 담배의 니코틴을 침전시켜 소변으로 배설할 수 있을 뿐만 아니라 연기의 자유 라디칼을 제거하고 연기가 인체에 미치는 독성 영향을 줄일 수 있습니다. 중금속 독의 경우 차 폴리페놀은 흡착 효과가 강하므로 차를 더 많이 마시면 중금속의 독성 효과도 완화할 수 있습니다.
6. 흑차는 장내 대사를 개선하고 혈당을 낮추며 당뇨병을 예방할 수 있습니다.
흑차의 차 다당류 복합체는 혈당 강하의 주성분입니다. 일반적으로 차 다당류로 알려진 차 다당류 복합체는 복잡하고 다양한 조성을 가진 혼합물의 한 종류입니다. 여러 차의 차 다당류 함량을 측정한 결과 흑차는 차 다당류 함량이 가장 높고 성분 활성도 다른 차보다 강하다는 것을 보여주었습니다. 발효차인 흑차는 글리코시다아제, 프로테아제, 가수분해효소의 작용으로 인해 상대적으로 짧은 길이의 당 사슬과 펩타이드 사슬을 만들게 됩니다. 이러한 사슬은 흡수되기 쉽고 생물학적 활성이 더 강하여 발흑차 차 다당류가 다른 차보다 혈당 강하 효과가 더 좋은 이유 중 하나일 수 있습니다.
7. 흑차는 항암 및 항돌연변이 효과가 있습니다.
20세기 후반 1970년대 후반부터 전 세계의 과학자들은 차 또는 차 추출물이 다양한 암의 발생을 억제하는 효과가 있음을 연속적으로 발견했습니다. 후난 농업 대학은 현대 약물 스크리닝 기술과 고 처리량 스크리닝 기술의 최첨단 기술을 사용하여 흑차SGC7901의 종양 세포 모델에 대한 고 처리량 스크리닝 연구를 수행하여 흑차가 종양 세포에 명백한 억제 효과가 있음을 입증했습니다.
8. 흑차는 혈중 지질, 혈당, 혈압을 조절하고 동맥경화를 예방할 수 있습니다.
혈중 지질 함량이 높으면 지질이 혈관벽에 침착되어 동맥경화와 혈전 형성을 유발합니다. 흑차는 우수한 지방 분해, 항응고, 프로피브리노겐 용해 및 혈소판 응집의 현저한 억제를 가지고 있으며, 혈관의 유효 직경을 증가시켜 대동맥 및 관상 동맥의 내벽에 죽상경화성 플라크의 형성을 억제할 수 있습니다. 이를 통해 혈압을 낮추고 혈관을 부드럽게 하며 심혈관 질환을 예방하고 치료하는 목적을 달성할 수 있습니다.
신장, 내몽골, 칭하이 및 기타 주요 차 소비 지역의 역학 조사에 따르면 흑차를 장기간 마시는 것은 혈중 지질, 혈당, 혈압 및 혈관 경화증에 좋은 조절 효과가 있으며 체중과 체형에 좋은 조절 효과가 있습니다.
9. 흑차는 식이 영양소를 보충할 수 있습니다.
흑차는 영양소가 풍부하며 가장 중요한 것은 단백질, 아미노산, 탄수화물 외에도 비타민과 미네랄입니다. 소고기, 양고기, 치즈를 주식으로 하고 식단에 채소와 과일이 부족한 중국 북서부 지역 주민들에게 후난 흑차를 장기간 마시는 것은 인체에 필수적인 미네랄과 다양한 비타민의 중요한 공급원입니다.
2025.02.07 - [Business] - 티커넥터(Tea Connector) 1기 교육이 있었어요
티커넥터(Tea Connector) 1기 교육이 있었어요
티커넥터(Tea Connector) 첫 교육이 여의도에 위치한 (주)한국고마이계 차실과 세미나실에서 있었습니다. 오늘 교육은 중국이 국빈에게 선물하는 흑차인 "양백단"을 시음하는 것을 시작으로, 김기돈
zeong.tistory.com
https://youtu.be/tVKQnd9ZrEk?si=Zzw6e5cZ4zwbZcyV
1. Dark tea has bactericidal and anti-inflammatory effects.
The main components of Dark tea water color are theaflavin and thearubigin. Studies have shown that theaflavin is not only an effective free radical scavenger and antioxidant, but also has obvious antibacterial effects on Bacillus botulinum, enterobacteria, Staphylococcus aureus, encapsulated bacilli, and Bacillus cereus. In addition, theaflavin has a specific inhibitory effect on the invasion of influenza virus and infection by rotavirus and enterovirus.
2. Dark tea has the effect of lowering blood pressure.
The effect of tea lowering blood pressure has been reported for a long time. Recently, Japan reported that the unique amino acid theanine in tea can activate dopaminergic neurons and inhibit blood pressure increase. It was also found that caffeine and catechin in tea can loosen blood vessel walls, increase the effective diameter of blood vessels, and lower blood pressure through vasodilation. Lou Fuqing et al. in China found that tea pigment has significant anticoagulant effect, promotes fibrinolysis, prevents platelet adhesion and aggregation, inhibits arterial smooth muscle cell proliferation, significantly reduces neutral fat and low-density lipoprotein in the serum of high-fat animals, improves high-density lipoprotein in the serum, and has significant inhibitory effect on ACE enzyme and antihypertensive effect.
3. Dark tea has antioxidant, anti-aging, and longevity effects.
The free radical theory of aging believes that under normal physiological conditions, free radicals in the human body are continuously generated and eliminated and are in a state of equilibrium. Dark tea is rich in antioxidants such as catechin, tea pigment, flavonoid, vitamin C, vitamin E, vitamin D, monocarotene, etc. In addition, zinc, manganese, copper (a component of SOD) and selenium (a component of GSHPX), catechin, theaflavin, theanine, and tea polysaccharides, and complex flavonoids in black tea have the function of eliminating free radicals, so they have antioxidant and cell aging delay effects.
4. Dark tea helps digestion, removes fat, and smoothes the activity of the stomach.
The vitamins, amino acids, and phospholipids in Dark tea help human digestion, regulate fat metabolism, improve gastric juice secretion, increase appetite, and help digestion. Japanese scholars have also proven through scientific tests that black tea has the same powerful function of removing fat.
The staple food of ethnic minorities in northwestern China is beef, lamb, and cheese, so there is a saying that "it is better to not eat food for three days than to not eat tea for one day", which is closely related to the effect of Dark tea on removing fat and bad smell from meat.
In addition, Dark tea can improve the intestinal microflora environment and has the function of smoothing the activity of the stomach. The Chinese have a tradition of using old DArk tea to treat bloating, dysentery, and not eating food.
5. Dark tea has the effects of diuresis and detoxification, reducing tobacco and alcohol toxicity.
Dark tea can not only help diuresis, but also help eliminate and relieve alcohol poisoning. In addition, the tea polyphenols in Dark tea can not only precipitate the nicotine in cigarettes and excrete it in urine, but also remove the free radicals in smoke and reduce the toxic effects of smoke on the human body. In the case of heavy metal poisoning, tea polyphenols have a strong adsorption effect, so drinking more tea can also alleviate the toxic effects of heavy metals.
6. Dark tea can improve intestinal metabolism, lower blood sugar, and prevent diabetes.
The tea polysaccharide complex of Dark tea is the main component of lowering blood sugar. The tea polysaccharide complex, commonly known as tea polysaccharide, is a kind of mixture with complex and diverse composition. The results of measuring the tea polysaccharide content of various teas showed that black tea had the highest tea polysaccharide content and stronger component activity than other teas. Dark tea, which is a fermented tea, forms relatively short sugar chains and peptide chains due to the action of glycosidase, protease, and hydrolase. These chains are easy to absorb and have stronger biological activity, which may be one of the reasons why black tea polysaccharides have better blood sugar lowering effects than other teas.
7. Dark tea has anticancer and antimutagenic effects.
Since the late 1970s in the late 20th century, scientists around the world have successively found that tea or tea extracts have the effect of inhibiting the development of various cancers. Hunan Agricultural University used modern drug screening technology and cutting-edge technology of high-throughput screening technology to conduct a high-throughput screening study on the tumor cell model of Dark tea SGC7901, which proved that black tea has an obvious inhibitory effect on tumor cells.
8. Dark tea can regulate blood lipids, blood sugar, and blood pressure, and prevent arteriosclerosis.
When blood lipid content is high, lipids will be deposited on the blood vessel wall, causing arteriosclerosis and thrombosis. Dark tea has excellent fat decomposition, anticoagulation, profibrinogen dissolution and significant inhibition of platelet aggregation, and can increase the effective diameter of blood vessels, inhibit the formation of atherosclerotic plaques on the inner wall of the aorta and coronary arteries. This can achieve the purpose of lowering blood pressure, softening blood vessels, and preventing and treating cardiovascular diseases.
According to epidemiological investigations in Xinjiang, Inner Mongolia, Qinghai and other major tea-consuming areas, long-term drinking of black tea has a good regulating effect on blood lipids, blood sugar, blood pressure and vascular sclerosis, and has a good regulating effect on body weight and body shape.
9. Dark tea can supplement dietary nutrients.
Dark tea is rich in nutrients, the most important of which is protein, amino acids, carbohydrates, and vitamins and minerals. For residents of northwestern China, whose staple foods are beef, lamb and cheese and whose diet lacks vegetables and fruits, long-term drinking of Hunan Dark tea is an important source of essential minerals and various vitamins for the human body.
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