우리가 마시는 차의 역사는 아주 오래되었습니다. 오늘날에 이르러 차는 음료로써 뿐만 아니라 수집가의 컬렉션으로서 재화적 소장가치로도 활용되고 있습니다.
수장용으로 가치를 지니는 차는 약 100만 원부터 2억 원을 호가하는 것에 이르기까지 다양합니다. 2009년 제1회 중국 중산 국제 차 문화 박람회에서 안화 천량차가 1개에 680만 위안(한화 약 13억 5천만 원)을 기록하기도 했습니다.
현재 흑차의 시장은 지속적으로 성장하고 있습니다. 특히 안화 흑차는 흑차의 원조로 서서히 시장을 확대해 가고 있습니다. 최근 사람들이 건강에 관심을 기울이면서 흑차는 체중 감소, 지방 감소, 3고 감소, 위장 건강의 효과가 있어 점점 더 주목을 받고 있습니다.
오래될수록 향긋해지는 소장가치
흑차는 가공 초기에 살청 하거나 볶아 차의 산화효소를 비활성화합니다. 그러나 가공 중후반에는 흑차가 악퇴 발효 과정을 거치며 미생물 배양을 통해 미생물이 생산하는 산화효소는 차의 차 폴리페놀과 산화 반응을 일으킵니다. 따라서 흑차도 짙은 색과 맛을 보여줍니다. 그리고 미생물은 항상 활성 상태이기 때문에 차 폴리페놀의 산화 반응이 계속 진행됩니다. 시간이 지남에 따라 흑차의 독특한 품질은 수집을 의미 있게 만듭니다.
건강 차 음료
흑차의 연구에서 의하면 오래된 차의 추출물에서는 차 특성 중 단백질, 차 폴리페놀 및 아미노산이 사라지면 약리학적 특성이 향상되는 것으로 나타났습니다. 이런 약리학적 특성의 예를 하나 들면, 당뇨병 환자의 병리학적 증상은 종종 구강 건조이며 이러한 증상은 오래된 차에서 의해 개선되는 효과를 볼 수 있습니다. 이는 '본초강목'에 기록되어 있습니다.
안화 흑차는 숙성될수록 향긋해지며 그 빛 아름답습니다. 차를 보관하는 기간은 인생의 과정과 같으며, 침전되어 성숙하고 아름답습니다. 시간은 흐르고 세월은 우리를 늙어지게 합니다. 지금 기회가 있을 때 좋은 차를 소장하는 것은 어떨까요?
2024.12.01 - [흑차 이야기] - 복전차 한 잔에 녹이는 겨울 아침(A winter morning melting in a cup of Fujian tea)
https://youtu.be/RZSv2u8nsTU?si=UtcyCrJdSDVRbmAr
The history of tea we drink is very old. Today, tea is not only used as a beverage, but also as a valuable collectible for collectors.
The teas that are valuable as collectibles range from about 1 million won to 200 million won. In 2009, at the first China Zhongshan International Tea Culture Expo, Anhua Tianliang tea recorded 6.8 million yuan (about 1.34 billion won) per piece.
The current dark tea market is continuously growing. In particular, Anhua dark tea is the original dark tea and is gradually expanding its market. Recently, as people pay attention to their health, black tea is receiving more and more attention for its effects on weight loss, fat reduction, reduction of the three highs, and gastrointestinal health.
The older it gets, the more fragrant its collectible value becomes
Dark tea is inactivated by killing or roasting the tea during the initial processing stage. However, in the latter half of the processing, dark tea undergoes a process of aging fermentation, and the oxidative enzyme produced by the microorganisms through microbial culture causes an oxidation reaction with the tea polyphenols in the tea. Therefore, dark tea also shows a dark color and taste. And since the microorganisms are always active, the oxidation reaction of the tea polyphenols continues. Over time, the unique quality of black tea makes it meaningful to collect.
Healthy tea drinks
Research on dark tea has shown that when the tea properties of proteins, tea polyphenols, and amino acids disappear in the extract of old tea, the pharmacological properties are improved. An example of such pharmacological properties is that the pathological symptom of diabetic patients is often dry mouth, and this symptom can be improved by old tea. This is recorded in the 'Compendium of Materia Medica'.
Anhua dark tea becomes more fragrant as it ages and its color is beautiful. The period of tea storage is like the course of life, it is settled, mature, and beautiful. Time passes and the years make us old. Why not collect good tea while you have the chance?
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