고마이계 흑차는 빙적암이라는 독특한 생육지리환경에서 자란 찻잎을 채취하여 복잡하고 오래된 가공기술로 만든 영양소가 풍부하며 '숙성한' 발효차입니다.
흑차는 대표적인 숙성차로 악퇴 발효 등의 공정을 통해 만들어집니다. 이러한 장기간의 악퇴 발효 과정에서 찻잎에 들어있는 카페인은 점차 약화되며, 신경을 안정시키고 뇌신경 세포를 보호하는 테아닌이 보존됩니다. 따라서 흑차를 마시는 것은 수면에 영향을 미치지 않으며 수면의 질을 높일 수 있습니다.
흑차는 영양소가 풍부합니다. 차나무에서 채취한 차는 두 가지로 나뉘는데 청명 전후에 채취한 것을 고운 차, 여름과 가을에 채취한 것을 거친 차라고 합니다. 거친 차는 조잡한 차를 의미하는 것이 아니라 고운 차의 성숙한 차를 의미합니다. 거친 차에는 미량의 원소와 비타민 및 다당류가 풍부하게 들어있습니다. 성숙한 잎의 특정 화학 성분(예: 차 다당류, 단백질, 미네랄, 차 사포닌 등)은 어린잎보다 몇 배 높으며 대부분의 향 성분은 성숙한 찻잎 줄기에 남아 있습니다.
2025.01.21 - [흑차 이야기] - 좋은 흑차는?!(What about good Dark tea?!)
https://youtu.be/znNIvm8jk_s?si=BlqFrVk4qwpst5UM
Gaomaerxi Dark Tea is a nutrient-rich, 'aged' fermented tea made with complex and old processing techniques from tea leaves grown in a unique geographic environment called Tillite.
Dark tea is a representative aged tea made through processes such as fermentation and aging. During this long-term fermentation process, the caffeine contained in the tea leaves gradually weakens, and theanine, which stabilizes the nerves and protects brain nerve cells, is preserved. Therefore, drinking black tea does not affect sleep and can improve the quality of sleep.
Dark tea is rich in nutrients. Tea harvested from tea trees is divided into two types: fine tea harvested before and after Qingming, and rough tea harvested in summer and autumn. Rough tea does not mean coarse tea, but rather mature tea of fine tea. Rough tea is rich in trace elements, vitamins, and polysaccharides. The specific chemical components of mature leaves (e.g. tea polysaccharides, proteins, minerals, tea saponins, etc.) are several times higher than those of young leaves, and most of the aromatic components remain in the stems of mature tea leaves.
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